2020年山東高考英語試題及答案

                      以下試題真題如有排版問題請點擊文末下載查看

                      絕密★啟用前

                        2020年普通高等學校招生全國統一考試

                        英 語

                        注意事項:

                        1. 答卷前,考生務必將自己的姓名、準考證號填寫在答題卡上。

                        2. 回答選擇題時,選出每小題答案后,用鉛筆把答題卡上對應題目的答案標號涂黑。如需改動,用橡皮擦干凈后, 再選涂其他答案標號?;卮鸱沁x擇題時,將答案寫在答題卡上,寫在本試卷上無效。

                        3. 考試結束后,將本試卷和答題卡一并交回。

                        第一部分 閱讀(共兩節, 滿分50分)

                        第一節(共15小題;每小題2.5分, 滿分37.5分)

                        閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出最佳選項。

                        A

                        POETRY CHALLENGE

                        Write a poem about how courage, determination, and strength have helped you face challenges in your life.

                        Prizes

                        3 Grand Prizes:Trip to Washington, D.C. for each of three winners, a parent and one other person of the winner’s choice. Trip includes round-trip air tickets, hotel stay for two nights, and tours of the National Air and Space Museum and the office of National Geographic World.

                        6 First Prizes:The book Sky Pioneer:A Photobiography of Amelia Earhart signed by author Corinne Szabo and pilot Linda Finch.

                        50 Honorable Mentions:Judges will choose up to 50 honorable mention winners, who will each receive a T-shirt in memory of Earhart’s final flight.

                        Rules

                        Follow all rules carefully to prevent disqualification.

                        ■Write a poem using 100 words or fewer. Your poem can be any format, any number of lines.

                        ■Write by hand or type on a single sheet of paper. You may use both the front and back of the paper.

                        ■On the same sheet of paper, write or type your name, address, telephone number, and birth date.

                        ■Mail your entry to us by October 31 this year.

                        1. How many people can each grand prize winner take on the free trip?

                        A. Two. B. Three. C. Four. D. Six.

                        2. What will each of the honorable mention winners get?

                        A. A plane ticket. B. A book by Corinne Szabo.

                        C. A special T-shirt. D. A photo of Amelia Earhart.

                        3. Which of the following will result in disqualification?

                        A. Typing your poem out. B. Writing a poem of 120 words.

                        C. Using both sides of the paper. D. Mailing your entry on October 30.

                        B

                        Jenifer Mauer has needed more willpower than the typical college student to pursue her goal of earning a nursing degree. That willpower bore fruit when Jennifer graduated from University of Wisconsin-Eau Claire and became the first in her large family to earn a bachelor’s degree.

                        Mauer, of Edgar, Wisconsin, grew up on a farm in a family of 10 children. Her dad worked at a job away from the farm, and her mother ran the farm with the kids. After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition(學費), because there was no extra money set aside for a college education. After graduation, she worked to help her sisters and brothers pay for their schooling.

                        Jennifer now is married and has three children of her own. She decided to go back to college to advance her career and to be able to better support her family while doing something she loves: nursing. She chose the UW-Eau Claire program at Ministry Saint Joseph’s Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids. Jennifer received great support from her family as she worked to earn her degree: Her husband worked two jobs to cover the bills, and her 68-year-old mother helped take care of the children at times.

                        Through it all, she remained in good academic standing and graduated with honors. Jennifer sacrificed(犧牲)to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study. “Some nights my heart was breaking to have to pick between my kids and studying for exams or papers,” she says. However, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family — and that’s pretty powerful.

                        4. What did Jennifer do after high school?

                        A. She helped her dad with his work.

                        B. She ran the family farm on her own.

                        C. She supported herself through college.

                        D. She taught her sisters and brothers at home.

                        5. Why did Jennifer choose the program at Ministry Saint Joseph’s Hospital in Marshfield?

                        A. To take care of her kids easily. B. To learn from the best nurses.

                        C. To save money for her parents. D. To find a well-paid job there.

                        6. What did Jennifer sacrifice to achieve her goal?

                        A. Her health. B. Her time with family.

                        C. Her reputation. D. Her chance of promotion.

                        7. What can we learn from Jenifer’s story?

                        A. Time is money. B. Love breaks down barriers.

                        C. Hard work pays off. D. Education is the key to success.

                        C

                        In the mid-1990s, Tom Bissell taught English as a volunteer in Uzbekistan. He left after seven months, physically broken and having lost his mind. A few years later, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea.

                        His visit, however, ended up involving a lot more than that. Hence this book, Chasing the Sea: Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia, which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan, where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea. It is the story of an American travelling to a strange land, and of the people he meets on his way: Rustam, his translator, a lovely 24-year-old who picked up his colorful English in California, Oleg and Natasha, his hosts in Tashkent, and a string of foreign aid workers.

                        This is a quick look at life in Uzbekistan, made of friendliness and warmth, but also its darker side of society. In Samarkand, Mr Bissell admires the architectural wonders, while on his way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing. In Ferghana, he attends a mountain funeral(葬禮)followed by a strange drinking party. And in Karakalpakstan, he is saddened by the dust storms, diseases and fishing boats stuck miles from the sea.

                        Mr Bissell skillfully organizes historical insights and cultural references, making his tale a well-rounded picture of Uzbekistan, seen from Western eyes. His judgment and references are decidedly American, as well as his delicate stomach. As the author explains, this is neither a travel nor a history book, or even a piece of reportage. Whatever it is, the result is a fine and vivid description of the purest of Central Asian traditions.

                        8. What made Mr Bissell return to Uzbekistan?

                        A. His friends’ invitation. B. His interest in the country.

                        C. His love for teaching. D. His desire to regain health.

                        9. What does the underlined word “that” in paragraph 2 refer to?

                        A. Developing a serious mental disease.

                        B. Taking a guided tour in Central Asia.

                        C. Working as a volunteer in Uzbekistan.

                        D. Writing an article about the Aral Sea.

                        10. Which of the following best describes Mr Bissell’s road trip in Uzbekistan?

                        A. Romantic. B. Eventful. C. Pleasant. D. Dangerous.

                        11. What is the purpose of this text?

                        A. To introduce a book. B. To explain a cultural phenomenon.

                        C. To remember a writer. D. To recommend a travel destination.

                        D

                        According to a recent study in the Journal of Consumer Research, both the size and consumption habits of our eating companions can influence our food intake. And contrary to existing research that says you should avoid eating with heavier people who order large portions(份), it’s the beanpoles with big appetites you really need to avoid.

                        To test the effect of social influence on eating habits, the researchers conducted two experiments. In the first, 95 undergraduate women were individually invited into a lab to ostensibly(表面上)participate in a study about movie viewership. Before the film began, each woman was asked to help herself to a snack. An actor hired by the researchers grabbed her food first. In her natural state, the actor weighed 105 pounds. But in half the cases she wore a specially designed fat suit which increased her weight to 180 pounds.

                        Both the fat and thin versions of the actor took a large amount of food. The participants followed suit, taking more food than they normally would have. However, they took significantly more when the actor was thin.

                        For the second test, in one case the thin actor took two pieces of candy from the snack bowls. In the other case, she took 30 pieces. The results were similar to the first test: the participants followed suit but took significantly more candy when the thin actor took 30 pieces.

                        The tests show that the social environment is extremely influential when we’re making decisions. If this fellow participant is going to eat more, so will I. Call it the “I’ll have what she’s having” effect. However, we’ll adjust the influence. If an overweight person is having a large portion, I’ll hold back a bit because I see the results of his eating habits. But if a thin person eats a lot, I’ll follow suit. If he can eat much and keep slim, why can’t I?

                        12. What is the recent study mainly about?

                        A. Food safety. B. Movie viewership.

                        C. Consumer demand. D. Eating behavior.

                        13. What does the underlined word "beanpoles" in paragraph 1 refer to?

                        A. Big eaters. B. Overweight persons.

                        C. Picky eaters. D. Tall thin persons.

                        14. Why did the researchers hire the actor?

                        A. To see how she would affect the participants.

                        B. To test if the participants could recognize her.

                        C. To find out what she would do in the two tests.

                        D. To study why she could keep her weight down.

                        15. On what basis do we "adjust the influence" according to the last paragraph?

                        A. How hungry we are. B. How slim we want to be.

                        C. How we perceive others. D. How we feel about the food.

                        第二節(共5小題:每小題2. 5分, 滿分12. 5分)

                        閱讀下面短文, 從短文后的選項中選出可以填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。

                        Some individuals are born with a gift for public speaking. 16 Do you want to be a good public speaker? Here are some principles you must master.

                        People want to listen to someone who is interesting, relaxed and comfortable. Too often, when you stand up to give a speech, you focus on the “public” at the expense of the “speaking.” 17 Focus on the speaking. Talk directly to your audience, be yourself and make a connection.

                        Even the most successful public speaker will make mistakes. Yet, the only one who cares about any mistake is the one who is speaking. People’s attention wanders constantly. In fact, most people only absorb about 20 percent of a speaker’s message. So, don’t stop speaking when you make a mistake unless it’s a truly serious one. 18

                        Your goal is not to be a perfect public speaker. 19 And like everything else in life, that takes practice. Remember, even world champion athletes practice their skills on a consistent basis.

                        20 It’s rare to hear someone say, “I wish that speaker had spoken longer.” On the other hand, you probably can’t count the times that you’ve thought, “I’m glad that talk is over. It seemed to go on forever!” So surprise your audience. Always make your presentation just a bit shorter than anticipated. It’s better to leave your listeners wishing for more than shifting restlessly in their seats waiting for your speech finally to end.

                        A. Do the opposite.

                        B. You want to be an effective public speaker.

                        C. You don’t need to apologize for a minor slip.

                        D. When it comes to public speaking, less is usually more.

                        E. The objective of most speeches is to benefit the audience.

                        F. Take the fear out of public speaking by focusing on your listeners.

                        G However, the majority of people are effective speakers because they train to be.

                        第二部分 語言運用(共兩節,滿分30分)

                        第一節(共15小題:每小題1分,滿分15分)

                        閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出可以填入空白處的最佳選項。

                        Molai grew up in a tiny village in India. The village lay near some wetlands which became his second 21 . He learned the value and beauty of 22 there from a very young age.

                        When he was 16, Molai began to notice something 23 happening around his home. A flood had hit the area earlier that year and the 24 it caused had driven away a number of birds. 25 , the number of snakes had declined as well. He 26 that it was because there weren’t enough trees to protect them from the 27 . The solution, of course, was to plant trees so the animals could seek 28 during the daytime. He turned to the 29 department for help but was told that nothing would grow there. However, Molai went looking on his own and 30 a nearby island where he began to plant trees.

                        31 young plants in the dry season was 32 for a lone boy. Molai built at the 33 of each sapling(幼樹)a bamboo platform, where he placed earthen pots with small holes to 34 rainwater. The water would then drip(滴落)on the plants below.

                        Molai 35 to plant trees for the next 37 years, His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally-grown land that has become home to many plants and animals.

                        21. A. dream B. job C. home D. choice

                        22. A. nature B. youth C. culture D. knowledge

                        23. A. precious B. interesting C. disturbing D. awkward

                        24. A. waste B. tension C. pain D. damage

                        25. A. Besides B. However C. Therefore D. Otherwise

                        26. A. agreed B. realized C. remembered D. predicted

                        27. A. noise B. heat C. disease D. dust

                        28. A. directions B. partners C. help D. shelter

                        29. A. labor B. police C. forest D. finance

                        30. A. rebuilt B. discovered C. left D. managed

                        31. A. Decorating B. Observing C. Watering D. Guarding

                        32. A. tough B. illegal C. fantastic D. beneficial

                        33. A. back B. top C. foot D. side

                        34. A. cool down B. keep off C. purify D. collect

                        35. A. returned B. learned C. failed D. continued

                        第二節(共10小題:每小題1. 5分, 滿分15分)

                        閱讀下面短文, 在空白處填入1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。

                        Many people have the hobby of collecting things, e.g. stamps, postcards or antiques. In the 18th and 19th centuries, 36 (wealth)people travelled and collected plants, historical objects and works of art. They kept their collection at home until it got too big 37 until they died, and then it was given to a museum. The 80,000 objects collected by Sir Hans Sloane, for example, 38 (form)the core collection of the British Museum 39 opened in 1759.

                        The parts of a museum open to the public 40 (call)galleries or rooms. Often, only a small part of a museum’s collection 41 (be)on display. Most of it is stored away or used for research.

                        Many museums are lively places and they attract a lot of visitors. As well as looking at exhibits, visitors can play with computer simulations(模擬)and imagine 42 (they) living at a different time in history or 43 (walk)through a rainforest. At the Jorvik Centre in York, the city’s Viking settlement is recreated, and people experience the sights, sounds and smells of the old town. Historical 44 (accurate)is important but so is entertainment. Museums must compete 45 people’s spare time and money with other amusements. Most museums also welcome school groups and arrange special activities for children.

                        第三部分 寫作(共兩節, 滿分40分)

                        第一節(滿分15分)

                        假定你是李華,上周日你校舉辦了5公里越野賽跑活動。請你為校英文報寫一篇報道,內容包括:

                        1. 參加人員:

                        2. 跑步路線:從校門口到南山腳下:

                        3. 活動反響。

                        注意:

                        1. 寫作詞數應為80左右:

                        2. 請按如下格式在答題卡的相應位置作答。

                        A Cross-Country Running Race

                        第二節(滿分25分)

                        閱讀下面材料,根據其內容和所給段落開頭語續寫兩段,使之構成一篇完整的短文。

                        The Meredith family lived in a small community. As the economy was in decline, some people in the town had lost their jobs. Many of their families were struggling to make ends meet. People were trying to help each other meet the challenges.

                        Mrs. Meredith was a most kind and thoughtful woman. She spent a great deal of time visiting the poor. She knew they had problems, and they needed all kinds of help. When she had time, she would bring food and medicine to them.

                        One morning she told her children about a family she had visited the day before. There was a man sick in bed, his wife, who took care of him and could not go out to work, and their little boy. The little boy — his name was Bernard — had interested her very much.

                        “I wish you could see him,” she said to her own children, John, Harry, and Clara. “He is such a help to his mother. He wants very much to earn some money, but I don’t see what he can do.”

                        After their mother left the room, the children sat thinking about Bernard. “I wish we could help him to earn money.” said Clara. “His family is suffering so much.”

                        “So do I,” said Harry. “We really should do something to assist them.”

                        For some moments, John said nothing, but, suddenly, he sprang to his feet and cried, “I have a great idea! I have a solution that we can all help accomplish(完成).”

                        The other children also jumped up all attention. When John had an idea, it was sure to be a good one. “I tell you what we can do,” said John. “You know that big box of corn Uncle John sent us?Well, we can make popcorn(爆米花), and put it into paper bags, and Bernard can take it around to the houses and sell it.”

                        注意:

                        1. 續寫詞數應為150左右;

                        2. 請按如下格式在答題卡的相應位置作答。

                        When Mrs. Meredith heard of John’s idea, she thought it was a good one, too.

                        With everything ready, Bernard started out on his new business.

                        2020年普通高等學校招生全國統一考試

                        英語試題參考答案

                        第一部分 閱讀

                        1. A 2. C 3. B 4. C 5. A 6. B 7. C 8. B 9. D 10. B.

                        11. A 12. D 13. D 14. A 15. C 16. G 17. A. 18. C 19. B 20. D

                        第二部分 語言運用

                        21. C 22. A 23. C 24. D 25. A 26. B 27. B 28. D 29. C 30. B

                        31. C 32. A 33. B 34. D 35. D

                        36. wealthy 37. or 38. formed 39. which/that 40. are called

                        41. is 42. themselves 43. walking 44. accuracy 45. for

                        第三部分 寫作

                        (略)

                       

                      樱桃bt天堂在线WWW最新版,在线BT天堂网WWW在线下载,一个人看的片在线www

                      最近發表

                      這里有圖

                      相關閱讀
                      • 2019年北京高考加分政策 照顧對象及辦法

                        北京高考加分對象:烈士子女、在服役期間榮立二等功以上或被戰區(原大軍區)以上單位授予榮譽稱號的退役軍人,加20分;歸僑、華僑子女、歸僑子女、臺灣省籍考生、自主就業的退...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 表達方法都有哪些

                        表達方法分為記敘、描寫、說明、抒情、議論。一篇文章可以以一種表達方法為主,兼用其它表達方法?,F在流行的話題作文的要求里也有相關表述:可任選一種表達方法為主并綜合運...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 高考750分的人現狀如何

                        ?高考750分的何碧玉現在美國紐約大學醫學院神經學系,任助理教授。何碧玉認為國內目前關于這一領域的科研成果和整體的學術氛圍不是很好,所以留在國外是最明智的選擇。...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 湖北新高考改革方案 2021年高考3+1+2模式

                        湖北作為全國第三批實施改革的8個省市之一,2018年秋季入學的高中一年級學生將參與新高考。...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 廣東高考新方案具體內容 高考改革3+1+2模式

                        廣東新高考改革方案打破了文理界限,給學生更多的自主選擇,尊重學生個體差異,同時能保障大學選拔到優秀的新生,并推動了高中的課程改革;而且,方案避免了兩大可能問題:選...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 3+1+2高考模式

                        3+1+2高考模式:3指必考科目,語文、數學、外語是全國統考科目,不分文理;1是從物理或歷史中任選一門,以卷面分計入總成績;2是從化學、生物、政治、地理四科中選2科,以等級分...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 2019年新聞熱點有哪些 國內外新聞大事件30條

                        當下發生的新聞熱點大事件常常會作為高考的出題方向,多積累些新聞熱點話題素材及評論對于高考考場作文的發揮很有幫助。...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 2019年山西高考報名人數匯總

                        2019年山西高考報名人數還未公布,但是可以預測出2019年山西高考報名人數呈下降趨勢,在2018年山西高考報名人數為93.8萬。2019山西高考人數趨勢省/市2019年2018年2017年2016年2015年2014年2...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 河北高考2021年實行3+1+2模式

                        從2021年開始,河北高考實行“3+1+2”模式:“3”是語文、數學、外語,由全國統考;“1+2”為學業水平選擇性考試,其中“1”為物理、歷史科目2選1,“2”是在思想政治、地理、化學、...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 2019年天津高考使用全國幾卷 全國一卷還是二卷

                        全國卷,是教育部為未能自主命題的省份命題的高考試卷。隨著高考改革政策的不斷調整與變化,全國各省市高考使用全國卷的省市越來越多,那么2019年天津高考是否使用全國幾卷?...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 2018寧夏高考理綜試題答案【圖片版】

                        高考理綜已經結束,小編為大家整理了2018寧夏高考理綜答案圖片版,供大家參考。以上2018寧夏高考理綜答案由高三網整理發布,更多高考咨詢請關注高三網。...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 舞蹈特長生藝考標準

                        舞蹈特長生藝考根據各評分要素綜合考量后評定考生成績,對舞蹈表演、形象身高、基本功測試分別評分,標準如要求五官端正、身材勻稱、比例協調,氣質好,舞臺形象好等。...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 2019年北京高考加分政策 照顧對象及辦法

                        北京高考加分對象:烈士子女、在服役期間榮立二等功以上或被戰區(原大軍區)以上單位授予榮譽稱號的退役軍人,加20分;歸僑、華僑子女、歸僑子女、臺灣省籍考生、自主就業的退...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 2018廣西高考文綜試卷難不難

                        2018年高考文綜科目已經結束,今年高考文綜難不難?小編給大家整理了一些對廣西高考文綜卷的解析,供大家參考。2018廣西高考文綜評析今年的試題非常穩定,難度沒有增加,也沒有明...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      • 2019年貴州高考使用什么試卷 用全國幾卷

                        ?2019年貴州高考使用全國Ⅲ卷,即新課標三卷,全國丙卷,丙卷一般比甲卷和乙卷簡單一些。但不會因考題差別導致教材差別,一切都是遵照高考大綱命題的。高考后試卷不能拿走,高...

                        2020-07-14 來源:學習庫 英語 瀏覽:140 次

                      Ctrl+D?將本頁面保存為書簽,全面了解最新資訊,方便快捷。